MIĘSA

MIĘSA

Drób:

1. POLLO LEGGERO (roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, podane na sałatce z rukoli, pomidorów, czerwonej cebuli, grillowanej cukinii, skropionej vinegretem i opiekanymi ziemniaczkami- 350 g 38,00zł

2. SKRZYDEŁKA PIKANTNE skrzydełka z kurczaka w panierce pikantnej (mąka pszenna, jajko, chilli) podane z sosem meksykańskim i opiekanymi ziemniaczkami 4szt 26,00zł

3.BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek) 350g 42,00zł

Wołowina:

1. STEK KORRIDA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) z masłem czosnkowym, ziemniaczki podane z sałatką z oliwek, ogórków i cebuli350g 50,00zł

2. BISTECCA a la FIORENTINA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze)z tymiankiem, czosnkiem, oliwa, podane z bruschette ( pieczywo pszenne) z pomidorami i rukolą, bazylią 250 g 50,00zł

3. GNOCCHI Z MEDALIONAMI WOŁOWYMIrukolą, suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym (ziemniaki, jajka, mąka pszenna, orzechy, czosnek)350g 35,00 zł

4. GRILLBURGER WOŁOWY ekologiczny, własnej roboty (bułka pszenna, drożdże, wołowina, liście szpinaku, suszone pomidory, ser camembert, sos czosnkowy, czerwona cebula, ogórek konserwowy 300 g 26,00 zł

DANIA GŁÓWNE

MIĘSA -Wieprzowina:

1.Nowość PORCA SULLA PERA grilowana karkówka wieprzowa ,grilowana gruszka, cytryna, miód, chilli, rozmaryn, sałata lodowa,czerwona cebula, orzechy włoskie, ser pleśniowy,oliwki,suszone pomidory 450g 40,00 zł

2.Nowość POLICZKI WIEPRZOWE wieprzowina przygotowana metodą Sous – vide, z sosem demi glace, bukietem warzyw ( marchew, cukinia,cebulka,zielony groszek) na purre ziemniaczanym z pesto bazyliowym,czerwonym buraczkiem skropionym octem 500g 42,00 zł

3. ŻEBERKA WIEPRZOWE pieczone z rozmarynem, fasolką szparagową,ryżem, oliwkami, miodem, chili, czerwonym pieprzem + sos musztarowy 350 g 36,00 zł

4. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE grillowane z gruszką, przygotowane metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze), na świeżym szpinaku z serem feta, papryczką chilli, jajkiem na miękko, oliwkami i vinegretem na bazie miodu, gorczycy i oliwy 350 g 36,00zł

5.FRENCH STEKwieprzowina przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) macerowana w białym winie i sosie słodkopikantnym z kulką z kaszy gryczanej,z sezamem, serem białym i oliwkami, rukolą, czerwoną cebulą,suszonymi pomidorami i parmezanem 350g 40,00zł

Cielęcina, Królik:

1.BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek) 350g 42,00zł