MIĘSA

MIĘSA

Drób:

1. POLLO LEGGERO (roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, podane na sałatce z rukoli, pomidorów, czerwonej cebuli, grillowanej cukinii, skropionej vinegretem i opiekanymi ziemniaczkami- 350 g 35,00zł

2. SKRZYDEŁKA PIKANTNE skrzydełka z kurczaka w panierce pikantnej (mąka pszenna, jajko, chilli) podane z sosem meksykańskim i opiekanymi ziemniaczkami 4szt 22,00zł

3.BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek) 350g 40,00zł

4.BOUDIN NOIR (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z wątróbką drobiową, indykiem, jabłkiem, cebulką, orzechami, śliwkami suszonymi) na sałacie lodowej, z duszonym jabłkiem, rozmarynem, oliwą, musztardą francuską i wiśniami. W dodatkach fryty i sos śmietanowo-musztardowy 450g 40,00 zł

Wołowina:

1. STEK KORRIDA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) z masłem czosnkowym, ziemniaczki podane z sałatką z oliwek, ogórków i cebuli 350g 50,00zł

2. BISTECCA a la FIORENTINA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze)z tymiankiem, czosnkiem, oliwa, podane z bruschette ( pieczywo pszenne) z pomidorami i rukolą, bazylią

250 g 50,00zł

3. GNOCCHI Z MEDALIONAMI WOŁOWYMI, rukolą, suszonymi pomidorami i pesto bazyliowym (ziemniaki, jajka, mąka pszenna, orzechy, czosnek) 350g 35,00 zł

4. GRILLBURGER WOŁOWY ekologiczny, własnej roboty (bułka pszenna, drożdże, wołowina, liście szpinaku, suszone pomidory, ser camembert, sos czosnkowy, czerwona cebula, ogórek konserwowy 300 g 22,00 zł

 

MIĘSA -Wieprzowina:

1.Nowość – PAELLA CON CARNE – ryż, cebulka, papryka świeża, boczek, pepperoni, marchewka, pietruszka, por, chilli, czosnek, groszek, natka pietruszki, sos pomidorowy 500g 35,00zł

2.Nowość POLICZKI WIEPRZOWE wieprzowina przygotowana metodą Sous – vide, z sosem demi glace, bukietem warzyw ( marchew, cukinia,cebulka,zielony groszek) na purre ziemniaczanym z pesto bazyliowym,czerwonym buraczkiem skropionym octem 500g 35,00 zł

3. ŻEBERKA WIEPRZOWE pieczone z rozmarynem, fasolką szparagową,ryżem, oliwkami, miodem, chili, czerwonym pieprzem + sos musztarowy 350 g 35,00 zł

4. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE grillowane z gruszką, przygotowane metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze), na świeżym szpinaku z serem feta, papryczką chilli, jajkiem na miękko, oliwkami i vinegretem na bazie miodu, gorczycy i oliwy 350 g 35,00zł

5.SZASZŁYK MALAGA (szynka wieprzowa,papryka,pieczarki,boczek,cebula) pieczony w piecu podawany na desce z opiekanymi ziemniaczkami, sałatą, czerwoną cebulką octem winnym i sosem czosnkowym 450g 35,00zł

6.FRENCH STEKwieprzowina przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) macerowana w białym winie i sosie słodkopikantnym z kulką z kaszy gryczanej, serem białym i oliwkami, rukolą, czerwoną cebulą i parmezanem 35,00zł

Cielęcina, Królik:

1.BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek) 350g 40,00zł