MIĘSA

 

MIĘSA

Drób:

1. PETTO DI POLLO CON PARMIGIANO E POMODORI (pierś drobiowa przygotowana metodą Sous – vide, zapiekana z sosem pomidorowym pod parmezanem z kremowym puree ziemniaczanym, zieloną fasolką szparagową, rzodkiewką i sosem śmietanowo – musztardowym) 400 g 40,00zł

2.POLLO LEGGERO (roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, podane na sałatce z rukoli, pomidorów, czerwonej cebuli, grillowanej cukinii, skropionej vinegretem i opiekanymi ziemniaczkami) 350 g 38,00zł

3.BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek) 350g 42,00zł

Wołowina:

  1. STEK KORRIDA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) z masłem czosnkowym, ziemniaczki podane z sałatką z oliwek, ogórków i cebuli 350g

    60,00zł

2. BISTECCA a la FIORENTINA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze)z tymiankiem, czosnkiem, oliwa, podane z bruschette ( pieczywo pszenne) z pomidorami i rukolą, bazylią 250 g 60,00zł

3. GRILLBURGER WOŁOWY ekologiczny, własnej roboty (bułka pszenna, drożdże, wołowina, liście szpinaku, suszone pomidory, ser camembert, sos czosnkowy, czerwona cebula, ogórek konserwowy 300 g 26,00 zł

DANIA GŁÓWNE

MIĘSA -Wieprzowina:

1.Nowość POLICZKI WIEPRZOWE wieprzowina przygotowana metodą Sous – vide, z sosem demi glace, bukietem warzyw ( marchew, cukinia,cebulka,zielony groszek) na purre ziemniaczanym z pesto bazyliowym,czerwonym buraczkiem skropionym octem 500g 42,00 zł

2. ŻEBERKA WIEPRZOWE pieczone z rozmarynem, fasolką szparagową,ryżem, oliwkami, miodem, chili, czerwonym pieprzem + sos musztardowy 350 g 36,00 zł

3. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE grillowane z gruszką, przygotowane metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze), na świeżym szpinaku z serem feta, papryczką chilli, jajkiem na miękko, oliwkami i vinegretem na bazie miodu, gorczycy i oliwy 350 g 36,00zł

Cielęcina, Królik:

1.BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek) 350g 42,00zł