MIĘSA

 

  1. ŻEBERKA WIEPRZOWE pieczone z rozmarynem, fasolką szparagową,kaszą pęczak, oliwkami, miodem, chili, czerwonym pieprzem + sos musztarowy 350 g 35 zł

  2. POLĘDWICZKI WIEPRZOWE grillowane z gruszką, przygotowane metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze), na świeżym szpinaku z serem feta, papryczką chilli, jajkiem na miękko, oliwkami i vinegretem na bazie miodu, gorczycy i oliwy 350 g 35 zł
  3. BOUDIN BLANC (kiełbasa wg. francuskiego przepisu z mięsa z królika, cielęciny i drobiu z ziołami prowansalskimi i czterema rodzajami pieprzu, śmietaną i pietruszką) zapiekana z jajkiem podana na liściach szpinaku z pomidorkami, pesto bazyliowym, z orzechami, czosnkiem, opiekanymi ziemniaczkami, szparagami i sosem tatarskim:(korniszon,cebula,oliwki,jogurt,czosnek)300g   40 
  4. SZASZŁYK MALAGA (szynka wieprzowa,papryka,pieczarki,boczek,cebula) pieczony w piecu podawany na desce z opiekanymi ziemniaczkami, sałatą, czerwoną cebulką octem winnym i sosem czosnkowym 450g     35 zł
  5. POLLO LEGGERO  (roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, świeżym szpinakiem, podane na sałatce z rukoli, pomidorów, czerwonej cebuli, grillowanej cukinii, skropionej vinegretem z gorczycą i opiekanymi ziemniaczkami- 350g    35 zł
  6. SKRZYDEŁKA PIKANTNE skrzydełka z kurczaka w panierce pikantnej(mąka pszenna, jajko, chilli)podane z sosem meksykańskim i opiekanymi ziemniaczkami 4szt  20zł
  7. STEK KORRIDA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) z masłem czosnkowym, ziemniaczki podane z sałatką z oliwek, ogórków i cebuli 350g 50 zł
  8. FRENCH STEK wieprzowina przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) macerowana w białym winie i sosie słodkopikantnym z kus-kus, z rukolą, czerwoną cebulą i parmezanem 35 zł
  9. BISTECCA a la FIORENTINA polędwica wołowa przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze)z tymiankiem, czosnkiem, oliwa, podane z bruschette ( pieczywo pszenne) z pomidorami i rukolą, bazylią 250 g 50,00zł
  10. GRILLOWANA WIEPRZOWINA  przygotowana metodą Sous – vide,(dzięki której mięso zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) marynowana w gorczycy z miodem,podawana z kaszą, oliwkami, serem na świeżym szpinaku, pieczonej papryce i dipem jogurtowo-czosnkowym, jajkami, sezamem 350g 35 zł                                                                     
  11. GNOCCHI Z MEDALIONAMI WOŁOWYMI, rukolą, suszonymi pomidorami i pesto bazyliowy 350g (ziemniaki, jajka, mąka pszenna, orzechy, czosnek)  35 zł
  12. GRILLBURGER WOŁOWY– ekologiczny, własnej roboty (bułka pszenna, drożdże, wołowina, liście szpinaku, suszone pomidory, ser camembert, sos czosnkowy, czerwona cebula, ogórek konserwowy  300g      22 zł