DANIA RYBNE

  1. SOLA NA DESCE (sola, puree ziemniaczane z pietruszką i prażonymi jabłkami, kalafior romanesco, jogurt,czosnek cytryna 500g   30zł
  2. ŁOSOŚ Z SZAŁWIĄ pieczony z ziemniaczkami w mundurkach, przygotowany metodą Sous – vide, dzięki której ryba zachowuje lepszą jakość, walory smakowe i odżywcze) z młodą marchewką, kalafiorem romanesco, cebulą i cytryną, masłem, czosnkiem 350g   35zł
  3. DORSZ PO PROWANSALSKU zapiekany pod pomidorkami, z ziemniaczkami faszerowanymi szpinakiem, czosnkiem, cebulą, zielonym groszkiem sałatą z i jogurtem z koperkiem 400 g  35zł
  4. DORSZ na pieczonym chlebie z sosem tatarskim (pieczywo pszenne, ogórek konserwowy, cebula, jogurt,czosnek,oliwki)cytryna 250g    24zł

 

FRUTTI DI MARE

  1. NOWOŚĆ –KOKTAJL KREWETKOWY krewetki, jogurt, sos pomidorowy, cebula biała i czerwona, pieprz czerwony, koperek, papryczka chili, majonez 300g   22zł
  2. NOWOŚĆ – KRĄŻKI KALMARA grillowane, z sosem pomidorowym i chilli, sałatką na bazie rukoli, sosu vinegret, oliwek i fety, grzanki pszenne 300g   25zł
  3. MAŁŻE w białym winie z warzywami(marchew,seler,pietruszka,pory i pieczywem pszennym,chilli 300g                       35zł
  4. KREWETKI KRÓLEWSKIE (6szt) podane z płonącym dipem pomidorowo jogurtowym, ze świeżym szpinakiem,suszonymi pomidorami i grzankami  pszennymi,masłem, czosnkiem,pietruszką 200g                             28zł
  5. GAMBERO ROSA   – grillowane krewetki tygrysie z sałatką na bazie rukoli, szpinaku z sosem vinegret z gorczycą, oliwkami, pomidorami, fetą, cebulą, plackiem pszennym z rozmarynem oraz dipami czosnkowym i pomidorowym z chilli 450g    59zł
  6. KALMAR GRILLOWANY z pietruszką, fetą, podawany na grillowanej cukinii,z rukolą, pomidorkami, chilli, jogurtem, czosnkiem, foccacią pszenną,(mąka, drożdże) 350g  35zł